top of page

Mehanizmi delovanja različnih metod za povečan vnos kisika v naše telo


Vadba je dobro razumljena in sprejeta za povečanje količine kisika, ki se dovaja v tkivo. Povečan kisik pri vadbi je dobro dokumentiran za optimizacijo energetske učinkovitosti tkiva - ki običajno blagodejno vpliva na optimizacijo celične proizvodnje energije.

Energijska učinkovitost tkiva posredno ureja zdravje kot odpornost proti boleznim in celjenju. Vadba je dobro razumljena, da izboljša strukturo in delovanje tkiva, ker poveča kisik, ti učinki se pojavijo ne glede na katero koli bolezensko stanje, ki lahko vpliva na tkivo.






MEHANIZMI DELOVANJA HIPERBARIČNE KOMORE


Mehanizem delovanja je zunanji pritisk. Tlak razprši ali vpije kisik v človekovo telo sorazmerno s tlakom, ki ga ustvarja komora. Učinek je prehoden, ker se ob sprostitvi tlaka porabi dodaten kisik ali razprši iz telesa. Mehanizem delovanja je pasiven - od uporabnika ne zahteva nobene dejavnosti. Oseba ne more vaditi v hiperbariku, ker v večini komor ni dovolj prostora.


VADBA S KISIKOM EWOT (exercise with oxygen teraphy)

Učinki treninga so posledica kombinacije napora in preklopne mešanice kisika. Napor poveča naravne procese, ki prenašajo kisik iz pljuč v tkivo, da povečajo količino kisika v tkivu. Rezultati so plod fiziološke aktivacije vadbe in količine kisika, ki se dovaja v tkivo. Maske omogočajo uporabniku, da nadzira, kaj diha, ko telovadi. Za neravnovesje CO2 / O2 ni možnosti, ker napor poveča CO2 in aktivira vaskularni sistem, da preusmeri kisik iz pljuč v tkiva.


ADAPTIVNI SISTEM S.O.S. (okolje z obogatenim kisikom – okolje z manj kisika, hyperoxyic-hipoxyic)

Prilagodljivi kontrast omogoča uporabnikom, da preklapljajo med zrakom, bogatim s kisikom, in zrakom z zmanjšano vsebnostjo kisika. Zrak z zmanjšanim kisikom je simulirana nadmorska višina, ki prisili kardiovaskularni sistem k močnejšemu delu. Z kisikom obogaten zrak pospešuje okrevanje. Prehod z največjega napora z zrakom z reduciranim kisikom na obogaten s kisikom ustvari trenutek sočasnih maksimumov pretoka krvi in koncentracije kisika v krvi, da se ustvarijo višje ravni kisika, kot jih poznajo kateri koli drugi znani načini.


To ni medicinski nasvet. Naredite svojo raziskavo!







1 view0 comments
bottom of page