top of page

Ali obstajajo tveganja pri vadbi s kisikom?


Naša dejavnos raste iz dneva v dan. Uporabniki so z storitvijo zelo zadovoljni. Želimo si biti še boljši zato smo poskrbeli za nekaj dodatnih pojasnil.

EWOT-Exercise With Oxygen Therapy je naziv za osnovno vadbo s kisikom, torej v okolju obogatenim s kisikom. V našem studiu poleg te osnovne vadbe izvajamo tudi, vadbo z kontrastnim sistemom, ki omogoča tudi vadbo v okolju z manj kisika. Torej med vadbo prehajate iz obogatenega zraka s kisikom na okolje z manj kisika in obratno.

A danes nekaj več o osnovni vadbi. Pogosto vprašanje, ki zanima bodoče uporabnike je, ali je vadba s kisikom lahko nevarna, v smislu, da bi preveč vdihanega kisika naredilo kakšno škodo. Nevarnosti ni, saj so protokoli vadbe kratki in nasičenost zraka s kisikom ni stoodstotna. V praksi je v našem studiu preizkusilo vadbo že veliko različnih tipov ljudi, tudi z raznimi obolenji. Na primer ljudje z bronhitisom, astmo, tudi z sladkorno ali recimo po možganski kapi (že odmrlih celic se žal ne da obuditi, se pa kognitivne sposobnosti močno povečajo), ter z migreno, tinitusom in podobno. Vsem je vadba koristila pri lajšanju težav, v nekaterih primerih, pa je bila težava ob redni vadbi povsem odpravljena. Torej preverjeno pri več kot sto uporabnikih težav ni bilo, le koristi.

Vadba s kisikovo terapijo je metoda za povečanje vnosa kisika med vašo običajno vadbo. Več kisika, ki ga vdihnete med vadbo, pomeni več kisika v vaši krvi, kar ima lahko številne ugodne učinke na zdravje. Največja prednost, ki jo mnogi uporabniki cenijo, je, da je vadba s kisikovo terapijo popolnoma naravna. Za izkoriščanje koristi niso potrebni dodatki ali zdravila, ki pa se ob morebitnem uživanju bolje raztapljajo in so tako učinkovitejša. Cilj vadbe s kisikom je vdihavanje višjih koncentracij kisika med vadbo. Če želite to narediti, lahko uporabite koncentratorje kisika za povečanje čistosti zraka, ki ga vdihavate med vadbo. Nošenje maske ali nosne kanile omogoča nekomu, da vdihava kisik visoke čistosti iz naprave, medtem ko uporablja, sobno kolo, tekalno stezo ali katero koli drugo vrsto vadbene opreme.

Ali obstajajo tveganja pri vadbi s kisikom? Če se izvaja pravilno in ne traja več kot približno 20 do 25 minut naenkrat, ni nobenih tveganj ali stranskih učinkov. Vdihavanje višjih ravni kisika velja za varno in ni nevarnosti zastrupitve s kisikom. Medtem ko zrak, ki ga dihamo, že vsebuje kisik, ga morajo naša telesa razgraditi in absorbirati čisti kisik za telesne funkcije. Čisti kisik poveča naravno stopnjo absorpcije v telesu in lahko pomaga obogatiti telo in duha na več načinov:


Povečanje ravni energije

Izboljšanje razpoloženja Izboljšanje koncentracije Zmanjšanje stresa Lajšanje glavobolov Izboljšanje športne in atletske uspešnosti Izboljšanje spanja Vadba ob uporabi kisikovega koncentratorja je ena od metod za izboljšanje zdravja in dobrega počutja. Vadba s kisikom poveča prekrvavitev in tako hitro dovaja kisik po venah, arterijah in kapilarah. Vdihavanje kisika med vadbo prav tako učinkoviteje nasiči telesna tkiva, krvne žile in organe s kisikom. S povečano cirkulacijo in nasičenostjo se lahko vaše telo hitreje pozdravi od poškodb. Za ljudi, ki že dolgo niso telovadili in nimajo fizične vzdržljivosti, da bi zdržali 20-25 minutno vadbo, je najbolje, da začnejo postopoma. Ko začnete EWOT, boste morda začeli čutiti koristi vadbe s kisikom po nekaj vadbah. Morda se boste počutili bolj polni energije in se splošno počutili bolje. Morda boste opazili tudi povečanje vzdržljivosti in atletske uspešnosti. Ker vadba s kisikovo terapijo nima škodljivih učinkov, boste le dolgoročno videli pozitivne izboljšave zdravja.

0 views0 comments
bottom of page