top of page
Skyscraper Horizontal

MEDICINA

shutterstock_1031892406.png

KISIK ZA BOLJŠE MOŽGANE

Poleg EWOT vadbe, pri tej vadbi se uporablja samo okolje obogateno s kisikom, naši sistemi omogočajo tudi KONTRASTNI TRENING. Taka oblika treninga se uporablja za dvigovanje VO2max in za še boljši vnos kisika v telo. Med vadbo se skrbno spremlja srčni utrip in saturacijo kisika v krvi in glede na to, tudi prilagodi vadbo vsakemu posamezniku.

Za močno oksigenacijo možganov lahko uporabimo KONTRASTNI TRENING. To je vadba z nenadnim prehajanjem iz hipoksije-okolje z manj kisika na hiperoksijo-okolje obogateno s kisikom.

KONTRASTNI TRENING je različica visoko intenzivnega intervalnega treninga, ki hkrati zagotavlja največji pretok krvi in ​​koncentracijo kisika v možgane in druge organe. Ta proces močno in ob tem varno oksigenira možgane. Večina uporabnikov doživi optimalnejše delovanje kognitivnih funkcij. Izboljšanje je običajno merljivo v enem tednu za posameznike, ki so dovolj sposobni za uporabo tega vadbenega programa. Izvajamo kadarkoli je potrebna največja nevrološka ali kognitivna zmogljivost.

 

S tako vadbo optimiziramo telesno in duševno zmogljivost. Običajno povzroči merljivo izboljšanje kognitivnih funkcij, izvršilnih funkcij, razpoloženja in nadzora motorike. Priporoča se vsaj enkrat letno za vse kontaktne športe (borilni športi, hokej , ragbi, rokomet…) preventivno za možganske mikro poškodbe.

Več kisika: 

Manj kisika:                                                Oboje:

S KISIKOM DO HITEREJŠEGA CELJENJA

Ob uporabi EWOT sistema boste deležni močne okisigenacije. EWOT se uporablja za pospeševanje celjenja poškodb, zlasti na težko celjivih področjih, kot sta živčno in vezivno tkivo. Sposobnost kisika je, da obnovi rast krvnih žil in kit. Vadba z EWOT sistemom bo s kisikom obogatila krvno plazmo in kri bo postala bolj živahna, normaliziral se bo nizki krvni tlak. Dvignil bo vašo naravno raven glutationa-najmočnejši antoksidant v našem telesu, ki je bistvena kemikalija, ki jo izdelujemo za razstrupljanje in celjenje. Ob uporabi EWOT sistema bo rehabilitacija po operacijah ali poškodbah hitrejša in bolj učinkovita.

Podpora pri diabetičnih razjedah stopal: 

Celjenje:

EWOT : 

METODA DR. VON ARDENNE

9783137435013-us.jpg

Izvajamo EWOT Exercise With Oxygen Teraphy po metodi dr. Manfreda Von Ardenneja.

Nekaj malega EWOT zgodovine na kratko

Že Nikola Tesla je v poznih 18tih in zgodnjih 19 letih uspešno eksperimentiral z kisikovimi terapijami za zdravljenje in pomladitev.  Prelomne rezultate, pa je dokazal in zapisal, v poznih šestdesetih letih  nemški raziskovalec in fizik dr. Manfred von Ardenne, ki je ustvaril tehniko imenovano kisikova večstopenjska terapija. Uporabil jo je na pediatriji za podporo pri zdravljenju bolnikov z rakom. Cilj je bila podpora nadaljnjemu delovanju kardiovaskularnega in kardiopulmonalnega sistema bolnikov z zagotavljanjem bogate oskrbe s kisikom. Takšna vadba dokazano povečuje vnos kisika, ki je potreben za delovanje telesa in boljšo absorpcijo zdravil. Zato jo je združil skupaj s farmacevtskimi izdelki. Danes poznamo modernejše tehnike in naprave, ki omogočajo še boljšo oskrbo telesa s kisikom.

 

Kakšni so učinki?

 

Vsi, ki uporabljajo trenutno različico vadbe s kisikovo terapijo (EWOT), kot jo izvajata tudi Ameriški

center za biološko medicino in Otroška bolnišnica Lucile Packard na Stanfordu in mnogi drugi, uživajo podobne koristi kot bolniki, ki so sodelovali z dr. Von Ardennejem. Učinki bodo podobni ali po raziskavah, na nekaterih področjih, celo boljši, kot so učinki obiska hiperbarične komore. Prav tako je prednost EWOT, da so seanse krajše z enakim ali boljšim rezultatom. Poleg tega EWOT je vadba, kjer ste aktivni in z lastnim naporom potiskate kisik globoko v tkiva.

V veliko veselje nam je, da so tudi nekateri proizvajalci hiperbaričnih komor spoznali prednosti EWOT naprav. Le te ponujajo uporabnikom še bolj dostopno in cenejšo oksigenacijo telesa. Vsem, ki so vsaj malo gibalno sposobni se priporoča EWOT, v kolikor pa to ni možno, bo obisk hiperbarične komore prava izbira za vas. 

DIHALNE TEŽAVE

EWOT pomaga pri zdravju in boljšemu počutju vsakega posameznika. Če trpite za lažjimi dihalnimi težavami je EWOT vsekakor vredno poizkusiti. Lahko je učinkovita podpora pri  lajšanju bronhialne astme in zasoplosti. Nudi odlično podporo pri zmanjševanju otekanja nosnih poti in sinusov, zaradi česar je lahko izbira podpore pri kroničnem sinusitisu. EWOT je lahko koristen pri akutnih dihalnih stanjih. EWOT blagodejno vpliva na celoten respiratorni sistem in izboljša pljučno funkcijo. Zaradi vsega naštetega boste lažje in kvalitetnejše spali. Dokazano tudi poveča vzdržljivost, zato bo posameznikom, ki se hitro zadihajo omogočil več gibanja, ki ga vsakdo izmed nas potrebuje za svoje zdravje.   

shutterstock_137179349.jpg

OPREMA ZA REHABILTACIJSKE CENTRE IN ZDRAVILIŠČA

Za hitrejšo in boljšo rehabilitacijo po operacijah ali poškodbah in za podporo pri lažjih zdravstvenih težavah priporočamo uporabo naših moderno zasnovanih naprav za vadbe s kisikom. Sistem za EWOT lahko postavimo v vašem rehabilitacijskem centru ali zdravilišču. Na ta način boste svojim klientom zagotovili vrhunsko storitev z najmodernejšimi napravami te vrste na tržišču in z veliko gotovostjo dvignili kakovost vaše storitve.  

Poleg našega EWOT sistema potrebujete le še katerokoli  kardio napravo  (sobno kolo, spiner, air bike, tekalno stezo ...) in električni priključek. Lahko vam pomagamo in svetujemo tudi pri nabavi kardio opreme, ali pa uporabite že svoje obstoječe pripomočke.

 

Danes za močno in hitro oksigenacijo telesa , v rehabilitacijski centrih in zdraviliščih, uporabljajo naprave, ki omogočajo EWOT vadbe. Med našimi najnovejšimi sistemi lahko izberete tudi adaptivni sistem, ki omogoča izvajanje še bolj zahtevnih programov.  Močna in hitra oksigenacija telesa ima veliko pozitivnih učinkov na naše telo in bo pomagala pri hitrejši in učinkovitejši rehabilitaciji. 

PODPORA

Poleg naprave nudimo celotno podporo. Servis in vzdrževanje in nenehno pomoč pri zagotavljanju kvalitetne storitve za vaše stranke. 

EDUKACIJA

Smo edini ponudnik, ki izvaja kvalitetne izobraževalne tečaje, kjer boste spoznali napravo za EWOT in njeno delovanje. Predstavili vam bomo posebne preverjene protokole in vas naučili za kakšen namen in kako jih uporabiti. S tem znanjem boste popolnoma samostojno lahko izvajali programe rehabilitacije in podpore raznim manjšim zdravstvenim težavam. Spoznali boste prednosti EWOT in kako varno uporabiti kisik za odlične rezultate na področju krepitve zdravja in rehabilitacije.

V kolikor se odločite za nakup ali najem naprave, vas prosimo, da nas kontaktirate in skupaj z našimi strokovnjaki bomo našli najboljšo rešitev za vas. 

bottom of page